Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies med karamelliserad blodapelsinsallad

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En förödande god dessert! Apelsin och choklad är verkligen en ljuvlig kombo.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig bakform, ca 24x24 cm, med bakplåtspapper.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem på svag värme under omrörning tillsammans med smöret. Ta kastrullen från värmen, tillsätt muscovadoråsocker och socker. Rör ner äggen, ett i taget. Sikta ner kakao och vetemjöl. Tillsätt skal från en väl tvättad blodapelsin. Rör smeten slät.
  3. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Prova med en sticka. Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten. Låt kallna i formen.
  4. Blodapelsinsallad: Skär av skalet på blodapelsinerna. Se till att allt vitt och det yttersta hinnan kommer bort. Dela dem därefter i fjärdedelar. skär bort den sega strängen i mitten, skär därefter klyftorna i skivor. Lägg dem i en skål och strö över socker. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna, lägg även ner stången. Rör om och ställ svalt att dra en stund.
  5. Apelsinkaramell: Smält sockret i en stekpanna, men rör inte eftersom de då bildas klumpar. Passa noga, det bränns lätt. Då sockret fått gyllenbrun färg, tillsätt apelsinsaften, lite i taget under omrörning. Låt lagen koka en stund till simmig konsistens. Ställ åt sidan att kallna.
  6. Skär upp kakan i rutor och garnera med blodapelsinsallad. Ringla över apelsinkaramellen och servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.