Instruktioner
Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna lite. Tärna matfettet och låt det smälta i chokladen. Rör till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt chokladblandningen och blanda försiktigt. Vänd ner marshmallowbitarna.
Klä en ugnssäker form, ca 20*20 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen tills kakan stelnat men fortfarande e lite kladdig inuti, ca 25-30 minuter.
Låt kakan svalna. Skär kakan i rutor. Använd en vass kniv som du sköljer i hett vatten och torkar av mellan gångerna.
Sikta över lite florsocker vid servering.
Blev först jätteseg sen stenhård.
Nej men va tråkigt =(!! Den har inte blivit hård för mej.
marshmallowsen smalt o blandades i smeten, står inte heller hur många grader man ska grädda i så det fick bli 200 grader, kanske det som va felet?
Vad har du för värme i ugnen? Är 200 grader bra som Reyhan testade?
Jag har haft 175 grader, mina marshmallows smälte också när de var i ugnen, men inte direkt när jag blandade dom i smeten, nu var det ett tag sen jag gjorde just detta recept, måste testa det snart igen, så tråkigt när det inte blivit bra för dej reyhan.