Choklad och nötter är en oslagbar kombination. Mums!
Instruktioner
- Smöra en långpanna och klä den med bakplåtspapper.
- Smält chokladen i en värmetålig skål som du placerar över en kastrull med sakta sjudande vatten. Sikta under tiden ner mjöl, bikabonat och bakpulver i en stor skål.
- Finhacka nötterna och lägg dem åt sidan. Rör smör och socker luftigt i en annan skål och rör därefter ner mandelessens och ägg. Ta chokladen från värmen och rör ner den i smörsmeten. Tillsätt mjölblandning, mjölk och hackade nötter och rör tills allt är väl blandat.
- Bred ut smeten i brownieformen och jämna till ytan. Grädda sedan kakan i 180 grader varm ugn i 30 minuter eller tills den känns fast på ytan (den ska vara lite kladdig i mitten; färdiga brownies ska vara frasiga på utsidan och lätt sega inuti). Ta ut den och låt den kallna. Skär kakan i 20 rutor och servera.
- Ät och njut.
Publicerat den
7 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar