Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies med pekannötter

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Choklad och nötter är en oslagbar kombination. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra en långpanna och klä den med bakplåtspapper.
  2. Smält chokladen i en värmetålig skål som du placerar över en kastrull med sakta sjudande vatten. Sikta under tiden ner mjöl, bikabonat och bakpulver i en stor skål.
  3. Finhacka nötterna och lägg dem åt sidan. Rör smör och socker luftigt i en annan skål och rör därefter ner mandelessens och ägg. Ta chokladen från värmen och rör ner den i smörsmeten. Tillsätt mjölblandning, mjölk och hackade nötter och rör tills allt är väl blandat.
  4. Bred ut smeten i brownieformen och jämna till ytan. Grädda sedan kakan i 180 grader varm ugn i 30 minuter eller tills den känns fast på ytan (den ska vara lite kladdig i mitten; färdiga brownies ska vara frasiga på utsidan och lätt sega inuti). Ta ut den och låt den kallna. Skär kakan i 20 rutor och servera.
  5. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.