Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownietårta med konjakstryffel

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Brownietårta med konjakstryffel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en springform, 24 cm i diameter. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort eventuellt skal i en handduk. Hacka nötterna grovt.
  2. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen och lägg i det smälta fettet. Rör tills chokladen smält. Tag kastrullen från värmen. Rör i muscovadoråsocker och vaniljsocker. Blanda i mjölet, bakpulvret och nöthacket. Tillsätt äggen, ett i sänder. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200° i ca 20 minuter. Kakan skall vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
  3. Blanda och koka upp grädden och muscovadoråsockret. Bryt ned chokladen i gräddblandningen och rör tills den löst sig. Rör i matfettet. Tillsätt konjaken. Låt stelna något innan den breds eller spritsas över kakan. Förvaras i kylskåp. Brownietårtan njuts i små bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.