Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruna bön bullar

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Nästan vegetarisk, obs innehåller ägg. Fick den serverad med smakfull champinjon sås. Har bjudit på den vid en GI matlagnings kurs

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg bönorna i 4-12 timmar.Byt vatten Koka i nytt vatten, ca 1-1 1/4 timme beroende på blötläggningstid. Häll av kokvattnet.
  2. Häll upp bönorna i en skål och mosa med en potatis stöt. Rör ner det kokta riset och äggen och krydda med salt peppar och mejram.
  3. Skala löken och riv den fint, direkt ner i skålen.Rör om alltsammans.Bryn margarin eller olja i en stekpanna och klicka ut smeten typ potatisbullar. Stek dem gyllen bruna på bägge sidor. Prova fram med vilken värme som är bäst beroende på vilken panna man har.
  4. Ät varm svampsås ( gärna champinjoner) till och rårivna morötter. Eller en varm grönsaksröra typ ratatouille och grovt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.