Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruna bönor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skölj bönorna och lägg dem i kallt vatten minst 4 timmar, gärna längre t ex över en natt. Slå bort vattnet. Koka bönorna i saltat vatten, börja med den mindre vattenmängden och späd med mer om det behövs. Koka under lock på svag värme tills bönorna är mjuka, ca 1 timme. Om spadet är för tunt, rör ut mjölet i lite vatten, häll i det under omrörning och koka upp. Smaksätt med ättika, sirap och ev salt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • walterego 2 april 2011

    Tack Marie! Som jag "ävlats" för att "få till" bönorna? Och det enda jag missade var potatismjölet. Hm, "matklubben.se" går inte av för hackor!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.