Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruna bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serveras med stekt fläsk.

Ingredienser

Instruktioner

Bönorna behöver blötläggas under 8-10 timmar i rikligt med vatten (1/2 msk salt/liter) därför kan det vara all idé att göra det kvällen före tillagningen. Kyl dem och ställ kallt. Så kan de förvaras i 3-5 dagar. Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i nytt saltat vatten under lock 1 1/2-2 timmar eller tills de är mjuka. Riktigt färska bönor kokar färdigt på kortare tid. Smaksätt med ättiksprit, sirap och eventuellt salt. Red av med potatismjöl. Låt koka upp. Vill du göra det riktigt snabbt och enkelt, finns det utmärkta bruna bönor på burk att köpa. Krydda efter egen smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.