Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruna bönor med stekt fläsk eller...

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Husmans kost som är lätt att tillaga och mycket god att äta...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bönorna och lägg dem i en bunke med kallt vatten över en natt. Eller i minst 6 timmar. Häll på rikligt med vatten så att det täcker. De ska stå svalt. Häll upp bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt bönorna rinna av. Lägg dem i en gryta. Häll på 8 dl vatten. Tillsätt salt. Koka på svag värme under lock tills bönorna är mjuka 1-2 tim. Smaksätt med sirap, ättikssprit och ev lite salt. Rör ut mjölet med vattnet. Rör ner det i bönorna och låt allt koka upp. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna.
  2. Servera bönorna med fläsk, stekt falukorv eller köttbullar och ev kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Anna-Lena1922 17 februari 2008

    Jag håller med om att det är gott med bruna bönor och fläsk.Jag vill gärna göra ett tillägg.Vi brukar smaksätta dom med kanel och kardemumma.

  • boz1965 26 juli 2008

    Ett tips: Man behöver inte reda av bönorna om man rör om lite då-och-då under koket. De reder sig själv då.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.