Koka era egna bruna bönor istället för att köpa färdiga.
De här sötsyrliga bruna bönorna serverad med stekt rimmat fläsk och kokt potatis smakar ljuvligt gott.
Instruktioner
- Rensa och skölj bönorna och lägg dem i en stor bunke med så mycket vatten att det täcker bönorna. Tillsätt 1 msk salt och låt stå i ca 12 timmar. Häll av vattnet.
- Lägg de blötlagda bönorna i en gryta. Tillsätt 1 liter vatten och 1 tsk salt. Koka upp och skumma.
Sätt fast lagerblad och kryddnejlikor på den skalade löken och lägg ner i grytan.
Låt bönorna koka på medelvärme under lock i ca 1 timme eller tills de är mjuka. Ta upp löken.
- Smaksätt bönorna med 1 ½ msk ättiksprit och 3 msk sirap. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten, om inte bönorna är tillräckligt såsiga.
- Stek fläsket i en het stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper. Servera till bönorna. Bjud kokt potatis till.
Publicerat den
31 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar