Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruningar

(2 kommentarer)  
Bruningar Bruningar Bruningar Bruningar Bruningar Bruningar
Skriv ut

Dessa goda julgodisar låg jämt i smällkaramellerna vi köpte på julskyltningen av Lottakåren när jag var liten.. Lite torra men det är så de ska vara, de liksom smular sig när man äter dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en gryta/tjockbottnad kastrull. Koka upp på medelhög värme. Rör om. Koka därefter UTAN omrörning på svag värme i 2 timmar.
  2. Häll upp på bakplåtspapper och skär i rutor när den nästan har stelnat (annars bryts den lätt i ojämna bitar trots att man försöker skära fina rutor).

Kommentarer (2)

  • frokenviol 19 december 2011

    Tyckte dessa verkade goda och vara bara tvungen att testa. Men undrar om du själv gjort efter detta recept? Det såg så bra ut i början men sen gick allt snett. Följde receptet precis, och resultatet blev en seg, hård bränd kola. Fettet skar sig med resten och la sig som ett eget gult lager runt och över kolan. Sockret fastnade utmed kastrullkanten :( Antar att 2 timmar var alldeles för lång koktid, att det inte räcker med tjockbottnad kastrull och att 1:an var för hög värme.

  • soccermum 19 december 2011

    Fyyy vad tråkigt! Ja jag har gjort dessa i många år och har nu lagt upp en bild på senaste omgången.. Ja lägre än ettan kan man ju inte ha så jag har ingen aning om varför det gick snett för dig tyvärr :'( Kanske hade du för vid kastrull? Om du vågar prova någon mer gång testa då att dubbla receptet (förutom smöret) så borde det inte brännas vid..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.