Jag älskar alla sorters långpannekakor. Dels går de fort att göra och så blir det många bitar. En fördel på min arbetsplats.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 30x40 cm ungsform.
- Smält chokladen och smöret i en liten, tung kastull på låg värme och rör om hela tiden; lägg den åt sidan.
- Vispa äggen i en stor skål med elvisp på medelhastighet i 30 sekunder. Lägg gradvis i pärlsocker och vispa på medhastighet i ungefär 4 minuter tills den är tjockt och citronfärgat.
- Vispa i chokladblandningen och vanilj. Vispa i mjöl och salt på låg hastighet precis tills det blandats. Rör i vitchokladsbitar och valnötter med en sked. Sprid smeten jämnt i formen.
- Grädda i 30 minuter eller tills kanterna just börjar släppa formkanterna och mitten är fast.
- Förflytta formen till gallret; låt svalna helt. Skär upp den i bitar i önskad storlek. Strö över florsocker.
- Lagra tätt tillslutet i rumstemperatur eller frys den i upp till 3 månader.
- Ät och njut.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar