Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunkål

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Min mormor från Skåne och min mamma från Blekinge, hade alltid brunkål och rödkål på julbordet när vi växte upp. Nu bjuder min brorson mig på det på julafton. Brunkål är en klassisk rätt på julbordet. Brunkålen är vitkål smaksatt med sirap.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkålen i en matberedare eller med kniv. Bryn lite i taget i en stekpanna och lägg över i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över sirap under stekningen. Häll över skinkspad eller buljong och stek i ugnen 45 minuter. Rör om då och då.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • busan37 16 december 2009

    Testade & göra denna brunkål idag. Jättegod

  • ylwa 30 december 2010

    Gjorde detta till julafton och det blev en fullträff. Har aldrig gjort Brunkål själv, testade detta och det va både gott och enkelt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.