Brunsvig är dansk specialitet från Fyn som danskarna är lyriska över.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Häll det mesta av mjölet i matberedarens bunke. Klicka i smöret, häll i socker och salt. Smula över jästen.
- Häll i den fingervarma mjölken och arbeta degen smidig, ca 4 minuter.
- Låt jäsa i bunken till dubbel storlek ca 30 minuter
- Smält smöret till fyllningen i en kastrull. Rör ner socker och sirap. Låt svalna något.
- Tag upp degen på mjölat bakbord. Knåda igenom den och låt vila några minuter. Kavla sedan ut till en tunn platta, som läggs på bakpappersklädd plåt.
- Rulla upp en kant runtom. Tryck med fingrarna över hela kakplattan.
- Bred fyllningen över plattan. Strö farinsocker, mandelspån och korinter över fyllningen. Täck med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Värm under tiden ugnen till 225°.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
Publicerat den
2 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar