Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunsvig

 
Skriv ut

Brunsvig är dansk specialitet från Fyn som danskarna är lyriska över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Häll det mesta av mjölet i matberedarens bunke. Klicka i smöret, häll i socker och salt. Smula över jästen.
  3. Häll i den fingervarma mjölken och arbeta degen smidig, ca 4 minuter.
  4. Låt jäsa i bunken till dubbel storlek ca 30 minuter
  5. Smält smöret till fyllningen i en kastrull. Rör ner socker och sirap. Låt svalna något.
  6. Tag upp degen på mjölat bakbord. Knåda igenom den och låt vila några minuter. Kavla sedan ut till en tunn platta, som läggs på bakpappersklädd plåt.
  7. Rulla upp en kant runtom. Tryck med fingrarna över hela kakplattan.
  8. Bred fyllningen över plattan. Strö farinsocker, mandelspån och korinter över fyllningen. Täck med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  9. Värm under tiden ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.