Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunsvingekage

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 9 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Den här kakan blir som en söt focaccia, jag pratade med ett par danska vänner, om att jag i Italien hade ätit en söt focaccia, men inte kunde hitta receptet, då berättade de om brunsvingekagen, här är receptet. En riktig kaloribomb.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 225º
  2. Smula ner jästen i en skål, lös upp den med den fingervarma mjölken, häll i den avsvalnade smälta smöret, äggen, socker och salt, blanda.
  3. Blanda nu ner mjölet lite i sänder, tills degen precis släpper skålen, låt jäsa i ca 1 timma.
  4. Arbeta degen lätt och lägg den i en smord mindre långpanna ca 25x35 cm, tryck ut degen så att den täcker bottnet, täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
  5. Blanda fyllningen under tiden den jäser.
  6. Gör sen fördjupningar i degen med fingret eller med en träskaft, fyll varje hål med fyllning, lättast gör man det med en tesked, låt jäsa ytterligare 15 minuter. Pensla med smält smör och strö ev. mandelspån på.
  7. Bakas längst ner i ugn, ca 20-25 minuter, eller tills den fått vacker färg. Låt kallna under duk, skär upp i önskad storlek.

Kommentarer (3)

  • Gillsan 5 juli 2008

    Den här kakan är riktigt god. Min styvmor gör den här hon, är från Danmark. så det blir en 5a för den.

  • Siga 26 augusti 2009

    Denna kaka är det godaste som finns. Min mormor bakade alltid den. Nu får jag baka den själv om jag ska ha nått :) (jag har ej i mandelspån)

  • BakadJohanna 28 juni 2012

    Jag tror du glömt av att skriva ägg i ingredienserna? Det står i beskrivningen men ej i listan ;/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.