Förrätt med en härlig smakkombination.
Instruktioner
- Hacka tomaterna och lägg dem i en skål. Pressa i vitlöken. Häll på olivolja, salta och peppra. Blanda väl. Låt skålen stå i rumstemperatur 1 timme.
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Lägg parmaskinkskivorna på en skärbräda. Fördela sparrisen på skivorna. Droppa över olivolja, salta och peppra. Häll på den rivna parmesanosten.
Rulla in sparrisen i skinkskivorna. Stek i olja till skinkan fått färg.
Rosta brödskivorna, gnid dem med vitlöksklyftan.
- Lägg brödskivorna på fyra tallrikar. Fördela tomatblandningen över brödskivorna, och toppa med sparrisrullarna. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Garnera med basilika.
Publicerat den
23 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oh, vad gott detta låter. Måste absolut provas.. o redan ikväll... sen kan jag betygsätta! =) Tack!
Det låter som en mycket god rätt. Jag ska bums handla sparris och parmaskinka. I kväll smakas det hela av med ett gott glas vin.
Låter jättegott!
MUMS :D
Låter gott!
Nu har jag lagat till rätten. Det blev gott förutom en enda sak. Jag skulle nog ha tagit ur kärnhusen ur tomaterna innan jag hackade dem. De blev för blöta och därmed blev brödet mjukt o tappade frasigheten.... Annars SUPERgott!
mycket gott! gjorde detta till förrätt på nyårsafton! tillochmed min 12 åriga son gillade det!