Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruschetta med parmalindad sparris

(7 kommentarer)  
Bruschetta med parmalindad sparris Bruschetta med parmalindad sparris Bruschetta med parmalindad sparris
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förrätt med en härlig smakkombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka tomaterna och lägg dem i en skål. Pressa i vitlöken. Häll på olivolja, salta och peppra. Blanda väl. Låt skålen stå i rumstemperatur 1 timme.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Lägg parmaskinkskivorna på en skärbräda. Fördela sparrisen på skivorna. Droppa över olivolja, salta och peppra. Häll på den rivna parmesanosten. Rulla in sparrisen i skinkskivorna. Stek i olja till skinkan fått färg. Rosta brödskivorna, gnid dem med vitlöksklyftan.
  3. Lägg brödskivorna på fyra tallrikar. Fördela tomatblandningen över brödskivorna, och toppa med sparrisrullarna. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Garnera med basilika.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • zoizit 23 april 2010

    Oh, vad gott detta låter. Måste absolut provas.. o redan ikväll... sen kan jag betygsätta! =) Tack!

  • December 23 april 2010

    Det låter som en mycket god rätt. Jag ska bums handla sparris och parmaskinka. I kväll smakas det hela av med ett gott glas vin.

  • maily 23 april 2010

    Låter jättegott!

  • Okänd 24 april 2010

    MUMS :D

  • hejsan2u 26 april 2010

    Låter gott!

  • zoizit 30 april 2010

    Nu har jag lagat till rätten. Det blev gott förutom en enda sak. Jag skulle nog ha tagit ur kärnhusen ur tomaterna innan jag hackade dem. De blev för blöta och därmed blev brödet mjukt o tappade frasigheten.... Annars SUPERgott!

  • shoesforever 10 januari 2013

    mycket gott! gjorde detta till förrätt på nyårsafton! tillochmed min 12 åriga son gillade det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.