Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brutti ma buoni (italienska nötmaränger)

 
Brutti ma buoni (italienska nötmaränger) Brutti ma buoni (italienska nötmaränger)
  • Serverar: 12-18 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fula men goda, det är översättningen av denna italienka recept, jag har själv inte provat den, men väl smakat dem, variationerna är många. Försvinnande goda är de.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn:160º
  2. Skålla mandeln, skala och rosta dem när de är torra, hacka mandeln i önskad storlek.
  3. Vispa äggvitorna till hård skum med saltet, fortsätt att vispa i florsockret, lite åt gången, vispa även ner riiven citronskal,kanel och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner nöthacket.
  4. Lägg äggviteblandningen i en tjockbottnad kastrull och på svag värme låt den sjuda, tills den nästan släpper kanterna och till den är vacker ljus nötfärgad, ta ifrån plattan, låt svalna.
  5. På en bakplåtspappers klädd plåt, klickar man med hjälp av två skedar ut små toppar, ca 3-4 cm i diameter, Sätt in i mitten på ugn i ca 20-25 min. Låt kallna på pappret innan man tar bort dem

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.