- Serverar: 12-18 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Fula men goda, det är översättningen av denna italienka recept, jag har själv inte provat den, men väl smakat dem, variationerna är många. Försvinnande goda är de.
Instruktioner
- Ugn:160º
- Skålla mandeln, skala och rosta dem när de är torra, hacka mandeln i önskad storlek.
- Vispa äggvitorna till hård skum med saltet, fortsätt att vispa i florsockret, lite åt gången, vispa även ner riiven citronskal,kanel och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner nöthacket.
- Lägg äggviteblandningen i en tjockbottnad kastrull och på svag värme låt den sjuda, tills den nästan släpper kanterna och till den är vacker ljus nötfärgad, ta ifrån plattan, låt svalna.
- På en bakplåtspappers klädd plåt, klickar man med hjälp av två skedar ut små toppar, ca 3-4 cm i diameter, Sätt in i mitten på ugn i ca 20-25 min. Låt kallna på pappret innan man tar bort dem
Publicerat den
10 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar