- Serverar: 1-12 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Ett mustigt och saftigt nyttigt bröd med massor av nyttigheter
Instruktioner
- Värm eller kyl vörten till 37 grader. Smula ner jästen, tillsätt den urlakade draven med sirap och salt samt de övriga ingredienserna.
- Bland ihop allt till en smidig deg och låt det jäsa i 45 minuter övertäckt med bakduk.
- Forma degen till två runda limpor och låt det sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
- Baka limporna i 45 minuter i 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn).
- Låt svalna under bakduk till nästa dag.
Publicerat den
2 januari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur får jag tag på, eller gör egen malt?
Fantastiskt kul att baka/äta detta bröd. Testade med vanlig vörtmix som finns i butik - funkar hur bra som helst.