När bryggarhustrun ställde en rykande köttgryta på bordet skulle den ha en mustig smak av gott öl. Du lägger potatis och lök i grytan så den blir en hel måltid, lätt att förbereda och omtyckt av hela familjen.
Instruktioner
- Skär köttet i bitar eller grova strimlor. Skala löken, dela den och skär den i skivor. Skala potatisen, skär den i skivor och lägg hälften i en gryta tillsammans med hälften av löken.
- Bryn matfett över stark värme, lägg i köttet och stek det hastigt så att det blir brynt runt om. Lägg köttet i grytan, täck med resten av potatisen och löken och häll på öl.
- Häll vatten i stekpannan, lägg i buljongtärningen och rör om så att den löser sig. Häll buljongen i grytan och strö på timjan. Mal peppar över och sjud rätten under lock på svag värme tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Strö persilja över och servera.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar