Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bryggargryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När bryggarhustrun ställde en rykande köttgryta på bordet skulle den ha en mustig smak av gott öl. Du lägger potatis och lök i grytan så den blir en hel måltid, lätt att förbereda och omtyckt av hela familjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar eller grova strimlor. Skala löken, dela den och skär den i skivor. Skala potatisen, skär den i skivor och lägg hälften i en gryta tillsammans med hälften av löken.
  2. Bryn matfett över stark värme, lägg i köttet och stek det hastigt så att det blir brynt runt om. Lägg köttet i grytan, täck med resten av potatisen och löken och häll på öl.
  3. Häll vatten i stekpannan, lägg i buljongtärningen och rör om så att den löser sig. Häll buljongen i grytan och strö på timjan. Mal peppar över och sjud rätten under lock på svag värme tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Strö persilja över och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.