Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bryggarstek

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta recept fick jag av en väninna Biggan som rekommenderar det till festmat. Mycket smakrikt .

Ingredienser

Instruktioner

Koka ihop ingredienserna . Lägg i köttbiten, koka (sjud) i 45 min. vänd steken , koka (sjud) i 45 min. koka inte för hårt, jag brukar sätta till lite vatten vid behov. Låt köttet vila i lagen helst över natten (el. några timmar går bra ). Sila skyn och avred till en god sås, med grädde eller crème fraiche. Du får tunna skivor när du skivar steken kall, servera stekskivorna kalla eller varma med den varma såsen och potatis eller ris till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • popik 24 juli 2009

    Mmmm, jättegott.

  • smurfkocken 24 juli 2009

    ja den är jätte god och väldigt kul att servera som lite annorlunda stek i förhållande till "vanliga söndagssteken" hoss mossan på söndagen

  • Bumbis 13 april 2010

    Din bryggarstek var mycket god. Jag använde nätad högrev och det blev otroligt mört och smakrikt.

  • Miaria 6 augusti 2010

    Det här var väldigt likt "porterstek". Likväl är det väldigt gott. Mycke grädde i såsen som man vispar ihop med skyn som blir. Hälsningar Maria

  • lena4 30 oktober 2010

    Blev jättegott. Jag gjorde på älg. Creme fraich i såsen. En femma i betyg från oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.