Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bryggmästarlåda 2. Oxfilélåda.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är variant nr. 2 av Bryggmästarlåda med bryggmästarpotatis som bas. Receptet hämtat från Stefan Torstenssons kokbok, "med smak av öl".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Tillaga Bryggmästarpotatis (se separat recept) först.
  3. Skär oxfilén i 8 medaljonger. Salta och peppra. Stek dem i olja på medelhög värme. Vänd när blod börjar sippra upp. Stek dem lika länge på andra sidan; alltså tills bloddroppar börjar synas på ytan.
  4. Strimla baconet och bryn det på ganska hög värme.
  5. Servering:
  6. Lägg upp potatisen i 4 "lådor", eller halvdjupa tallrikar. Placera 2 oxfilémedaljonger ovanpå. Strö över baconet. Bjud skivad saltgurka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.