Häll grädden i en medelstor kastrull. Skär vaniljstången i två delar på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i grädden och värm sakta. Ta kastrullen från värmen.
Lägg chokladen i en skål. Fyll en kastrull till hälften med vatten och koka upp. Ta kastrullen från värmen och ställ skålen ovanpå. Låt chokladen smälta långsamt. Ta bort skålen från kastrullen. Rör ner äggulorna i chokladen. Blanda och tillsätt den varma grädden.
Häll smeten i en ren kastrull och värm på låg värme. Rör hela tiden. Sjud tills smeten tjocknar. Lyft av från värmen. Sila genom en fin sil. Släng vaniljstången. Fördela puddingen i sex st. 8x4 cm portionsformar.
Låt formarna kallna tills de stelnat, gärna över natten. Strö socker över. Ställ därefter in formarna i ungnen på grill tills sockret blir mörkt gyllenbrunt. Servera brylépuddingen kall.