Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brylépudding på vit choklad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Favoritdessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grädden i en medelstor kastrull. Skär vaniljstången i två delar på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i grädden och värm sakta. Ta kastrullen från värmen.
  2. Lägg chokladen i en skål. Fyll en kastrull till hälften med vatten och koka upp. Ta kastrullen från värmen och ställ skålen ovanpå. Låt chokladen smälta långsamt. Ta bort skålen från kastrullen. Rör ner äggulorna i chokladen. Blanda och tillsätt den varma grädden.
  3. Häll smeten i en ren kastrull och värm på låg värme. Rör hela tiden. Sjud tills smeten tjocknar. Lyft av från värmen. Sila genom en fin sil. Släng vaniljstången. Fördela puddingen i sex st. 8x4 cm portionsformar.
  4. Låt formarna kallna tills de stelnat, gärna över natten. Strö socker över. Ställ därefter in formarna i ungnen på grill tills sockret blir mörkt gyllenbrunt. Servera brylépuddingen kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.