Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bryssel- och rödkålspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar 50 minuter
Skriv ut

En uppskattad rätt för den som gillar grönt på julbordet, dessutom en utmärkt variation på brysselkål och rödkål.

Ingredienser

Instruktioner

Pajdeg: Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop med mjölet och saltet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en pajdeg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen, rulla upp den på kaveln och lägg den i en pajform, 26 cm i diameter. Fodra formen och jämna till kanterna med en vass kniv. Nagga degen med en gaffel och sätt in den i frysen ca 1 timme. Grädda pajen direkt från frysen ca 10 min. Koka brysselkålen lätt eller använd förvälld fryst. Strimla rödkålen. Skala och strimla löken. Stek rödkål och lök i smöret 2-3 min. Vänd i honung och soja. Salta och peppra. Låt svalna. Lägg rödkål, lök och brysselkål i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Häll det över grönsakerna i formen. Strö över osten och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Garnera pajen med solrosskott och strimlad rödlök. Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.

Kommentarer (1)

  • RayofSunshine73 15 februari 2010

    Den liknar en köttpaj i konsistensen och var mycket god. Välavvägda smakbrytningar. Riktigt god vegetarisk paj.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.