Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brysselkål med Apetina

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På buffébordet eller kanske en ny salladstradition till jul...jag är väldigt förtjust i brysselkål och fetaost...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva rödlöken tunt.
  2. Skålla och skala mandeln. Rosta den i en torr, varm stekpanna.
  3. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min för färsk och ca 3 min för fryst.
  4. Fräs brysselkålen i smöret i en panna 2 – 3 min. Rör i löken, mandeln och smula över osten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Loulou3 11 december 2010

    Väldigt god sallad. Omtyckt även från min man som annars inte tycker om brysselkål. Jag delade brysselkålen i mitten, innan fräsningen, för att inte ha stora bitar. Älskar rostat mandel och tog mer än vad det står i receptet. Jag gjorde salladen föra jul, men den kommer tillbaka även i år. En 5:a från oss! OBS! Ska man spara salladen till nästa dag, håller mandeln inte krispig längre, utan blir seg. Lite självklart kanske, men tänkte ändå "varna" er.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.