Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brysselkål med mandel

 
Skriv ut

Brysselkål är en nyttig grönsak som här blir en ljuvligt god rätt med hjälp av mandel, vitlök och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mandelspånen i en torr stekpanna och rosta dem på medelvärme under omrörning cirka tre minuter tills de börjar bli gyllene. Ta av dem från värmen och ställ åt sidan.
  2. Lägg den ansade brysselkålen i en kastrull med kokande vatten och låt koka tills den börjar mjukna men fortfarande har kvar sin starkt gröna färg, cirka tio minuter. Skölj under rinnande kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av väl.
  3. Hetta upp oljan och margarinet i en stekpanna på hög värme och fräs vitlöken några sekunder för att smaksätta oljan men utan att vitlöken bränns.
  4. Tillsätt citronskal och citronsaft och sjud i en minut. Tillsätt buljongen och koka upp. Lägg i brysselkålen och sjud tills vätskan har reducerats till hälften. Krydda med svartpeppar och blanda ner mandeln. Ta av från värmen och servera varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.