Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brysselkåls paj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du ätit Bryssekålspaj tidigare?...om inte så har du chansen här. Som varmrätt räcker den till ca 4 port.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min.
  3. Skala och grovhacka löken. Dela brysselkålen i halvor om de är stora. Fräs löken och brysselkålen i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll på grädden och låt allt koka ihop ca 3 min för fryst kål och ca 5 min för färsk kål.
  5. Låt det svalna.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.