Brysselkål är ett litet måste på julbordet. Här serveras den i en härligt krämig gratäng. Extra piff i denna gratäng är de söta steklökarna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa brysselkålen och skala lökarna. Koka brysselkål och lök i saltat vatten 8 minuter.
- Timjanstuvning:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt vetemjölet. Rör hastigt så att smöret inte får färg. Häll i vattnet under vispning. Fortsätt hälla i grädden i en tunn stråle under vispning till en klumpfri sås. Smula i buljongtärningen och krydda med timjan och peppar. Låt puttra tills såsen tjocknat, fortsätt vispa.
- Lägg brysselkål och lök i en ugnsform och häll över stuvningen. Gratinera mitt i ugnen till fin färg, ca 20 minuter. Serveras varm eller ljummen.
Publicerat den
9 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar