Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brysselkålspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är en god paj att servera till t.ex. kassler också väldigt god som buffépaj...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Kavla ut och lägg i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.
  4. Skala, dela och skiva löken. Stek den mjuk i smör.
  5. Ansa brysselkålen, dela stora, och förväll i kokande vatten i 5 minuter. Låt rinna av.
  6. Lägg löken i pajskalet och lägg på brysselkål och ost. Skiva tomaterna och lägg ovanpå.
  7. Vispa ihop ägg, crème fraiche, senap, salt och peppar, och häll över.
  8. Grädda i ca 35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hansli 21 oktober 2011

    I dag gjorde jag denna brysselkålspaj. Den gjorde succé. Både min son och sonson blev så nöjda att de ville ha receptet. Den är väl värd högsta betyg tycker jag

  • MrsC 21 oktober 2011

    Tack vad roligt att höra !! Hälsningar Pia :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.