Smör, socker och mjöl hackas samman på bakbordet, tillsätt äggulan och vaniljsockret/vanilin och blanda till en deg. Dela degen i 2 delar och rulla till längder.
Pensla längderna med äggvita och rulla dem i färgat socker. Låt vila svalt ca 2 timmar eller över natten. Skäres och placeras på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 180º i 8-10 minuter.
Går lika bra att pensla med lite vatten, blir en ganska hård och god skorpa runt då :)
Äggulan ger en lite mjukare och mildare kaka, ett helt ägg, alltså även med äggvita i, ger mer sockerkakssmak.
Efter otroligt många brysselkexbak måste ja säga att ja gillar varianten utan ägg bäst, den blir hårdast med mest smak :)
Själv har jag frstn gärna i en dryg dl socker och lite mindre mjöl..
soccermum9 januari 2011
En av dotterns favoritkakor! Tack för ett gott och lättbakat recept :)
Går lika bra att pensla med lite vatten, blir en ganska hård och god skorpa runt då :) Äggulan ger en lite mjukare och mildare kaka, ett helt ägg, alltså även med äggvita i, ger mer sockerkakssmak. Efter otroligt många brysselkexbak måste ja säga att ja gillar varianten utan ägg bäst, den blir hårdast med mest smak :) Själv har jag frstn gärna i en dryg dl socker och lite mindre mjöl..
En av dotterns favoritkakor! Tack för ett gott och lättbakat recept :)