Ett snabbt och lättbakat bröd! Receptet räcker till ett stort brytbröd. Perfekt till buffén.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader, häll det över jästen och rör om tills den löst sig.
- Tillsätt salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
- Jäs degen under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen med händerna så att den täcker plåten.
- Skåra degen i rutor med en kniv och låt jäsa ytterligare cirka 20 minuter. Strö över flingsalt.
- Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt svalna under en bakduk.
- Bryt brödet i bitar och servera, eller ställ fram hela brödet och låt var och en bryta från det.
Publicerat den
17 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar