Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd

 
Skriv ut

Ett snabbt och lättbakat bröd! Receptet räcker till ett stort brytbröd. Perfekt till buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader, häll det över jästen och rör om tills den löst sig.
  2. Tillsätt salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
  3. Jäs degen under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen med händerna så att den täcker plåten.
  5. Skåra degen i rutor med en kniv och låt jäsa ytterligare cirka 20 minuter. Strö över flingsalt.
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  7. Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt svalna under en bakduk.
  8. Bryt brödet i bitar och servera, eller ställ fram hela brödet och låt var och en bryta från det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.