Ett festligt brytbröd toppat med vallmo- och sesamfrö
Instruktioner
- Ugn 225°
- Smält smöret i en kastrull.
Häll i vattnet och värm vätskan till fingervarmt, 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
- Tillsätt resten av degspadet, salt, honung, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite tills utbakningen.
Arbeta kraftigt ihop till en deg.
Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bord och knåda den lätt.
Dela degen i tre delar och rulla dem till längder.
Dela varje längd i 10 bitar och rulla dem till bullar.
- Fukta en hopvikt handduk.
Tryck bullarnas ovansida först mot handduken och doppa dem sedan i fröna.
Lägg dem cirka 1 centimeter från varandra på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Låt dem svalna på galler under bakduk.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar