Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbullar med nyttiga frön

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ett festligt brytbröd toppat med vallmo- och sesamfrö

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Smält smöret i en kastrull. Häll i vattnet och värm vätskan till fingervarmt, 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
  3. Tillsätt resten av degspadet, salt, honung, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite tills utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bord och knåda den lätt. Dela degen i tre delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 10 bitar och rulla dem till bullar.
  5. Fukta en hopvikt handduk. Tryck bullarnas ovansida först mot handduken och doppa dem sedan i fröna. Lägg dem cirka 1 centimeter från varandra på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
  6. Grädda bullarna i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
  7. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.