Gott som utflyktsbröd eller till en soppa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Rör ner matfett och salt. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig, så den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Blanda tomatpuré och vitlök till fyllningen, tärna salamin fint.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en rektangel. Bred tomat- och vitlöksblandningen på degplattan och strö över salamin, ost och oregano. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 16 stora bitar.
- Smörj en rund form med löstagbar kant (ca 26 cm i diameter) med matfett. Placera bullarna i formen, låt jäsa övertäckt i ytterligare ca 30 minuter.
- Pensla kakan med smält matfett, strö över lite flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Publicerat den
16 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar