Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbullar med pizzasmak

 
Skriv ut

Gott som utflyktsbröd eller till en soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Rör ner matfett och salt. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig, så den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Blanda tomatpuré och vitlök till fyllningen, tärna salamin fint.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en rektangel. Bred tomat- och vitlöksblandningen på degplattan och strö över salamin, ost och oregano. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 16 stora bitar.
  4. Smörj en rund form med löstagbar kant (ca 26 cm i diameter) med matfett. Placera bullarna i formen, låt jäsa övertäckt i ytterligare ca 30 minuter.
  5. Pensla kakan med smält matfett, strö över lite flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.