Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bucatini all'Amatriciana med stekt squash

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här receptet som är en hörnsten i den italienska mattraditionen har fått sitt namn från Amatrice, en liten by i provinsen Rieti. Rätten är perfekt som den är och det vore ett oförlåtligt misstag att fördärva smaken, därför är endast tillsatt lite squash som ger färg men inte påverkar smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs squashen i en teflonpanna med olja och salt i 5 minuter.
  2. Bryn löken, fläskbitarna och chilipeppar i en annan stekpanna. Lägg i de skalade och hackade tomaterna, tillsätt salt och peppar och rör om.
  3. Koka Bucatini al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med squashen.
  4. Rör ned såsen i pastan och fräs helt lätt i en stekpanna. Garnera med persilja och skivor av pecorino-ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.