Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, täckt med lätt smort bakplåtspapper.
Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15?20 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt den svalna under långpannan.
Dra loss papperet ovanpå. Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden. Bred på fyllningen. Rulla ihop tårtan, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Sikta eventuellt över florsocker.
Tack för ett MUMSIGT recept.Har ett annat utan kakao men det ligger i soppåsen nu,ditt var SÅ mycket bättre.
mums vilket gott recept