Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Budapestrulle

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegod tårta. Lättbakad och passar för de som inte kan äta mjöl d vs glutenallergiker.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget tills massan blir tjock o styv. Blanda försiktigt i marsanpulver och mandel eller nötter. Bre ut i långpanna på smort bakplåtspapper. Strö över mandelspån och grädda i 175 grader i ca 15 - 20 min. Låt kakan kallna fyll sen med grädde och mandarinklyftorna, rulla ihop och sikta över lite kakaopulver. Kakan blir bäst om den får vila lite i kylen innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • BSA 26 april 2008

    Jag använde detta recept som grundrecept, men bytte ut hasselnötterna mot valnötskärnor, vilka är mera vanligt förekommande i Ungern. Rullen blev något sprödare, men oj så god. Mandarinklyftorna hade tagit slut och byttes ut mot små klickar av god aprikosmarmelad

  • busan37 13 december 2008

    Sanslöst god och lättbakad

  • matnjutaren 3 januari 2009

    Jag bytte också ut nötterna mot valnötter. I övrigt fäljde jag receptet. Det är ju en "klassiker". :D Får en 5:a för att den är enkel att göra och blir som på "bageriet". ;))) Tack för receptet! :D

  • Lullemor 21 januari 2011

    Jättegod! Precis som det ska smaka! Kommer definitift göra den igen!

  • emaxen 3 oktober 2013

    Jösses sicken god o lättbakad rulle att göra. Gjorde tre stycken idag på fm som skall bjudas som fredagsfika till 15 gubbar, hoppas de räcker. Full pott o lite till. Trevlig höst/ emaxen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.