Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Budapestrulle med lemon curd

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God med citrussmak och inte så söt tack vare lemon curd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret först lite i taget och blanda därefter de malda hasselnötterna med vaniljsåspulvret och vispa försiktigt tills allt blandat sig.
  2. Smörj bakplåtspappret lätt och bred ut smeten. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna och stjälp upp på bakplåtspapper. Gärna med en LÄTT fuktad handduk under för att underlätta att marängen inte spricker när man rullar ihop den.
  3. Skär mandarinklyftorna i småbitar och låt rinna av i sil. Vispa grädden hårt och rör i lemon curd på slutet och vispa sakta färdigt. När marängen är helt kall, bred på grädden och strö sist över mandarinbitarna och rulla försiktigt ihop.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Bombbe 7 februari 2010

    Denna måste jag prova att göra till min gubbe som snart fyller år! Han älskar budapest..

  • kernil 14 april 2010

    Jättegod! Bjöd mina tjejkompisar på denna och de blev alla förtjusta och bad om receptet.

  • Kattanplattan 25 december 2011

    Den här var toppengod och lätt att göra.

  • stbcn1122 16 mars 2012

    verkar vara ett toppenrecept det skall provas nästa gång det kommer gäster

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.