- Serverar: 8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Mums.......
Det gör inget om kakan spricker då den rullas, bara fint
Instruktioner
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispningen.
- Hacka nötterna fint eller kör i matberedare, dock ej helt, gott med lite bitar nötter i smeten.
- Blanda mjöl, nöthack och siktat kakao.
- Vänd ner blandningen i smeten försiktigt utan att röra för mycket.
- Bred ut smeten eller spritsa ut smeten i längder bredvid varandra på en bakplåtspappersklädd plåt 30x40 cm
- Strö över mandelspånen och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. För över kakan på galler och låt svalna.
- Vispa grädden och häll av spadet från mandarinerna.
- Bre grädde på kakan, strö över frukten och rulla kakan till en rulle.
- Spritsa över mörk smält choklad.
- Garnera med spritsad grädde och mandarinklyftor
Publicerat den
11 december 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett säkert om omtyckt recept. Gjort många ggr.