Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Budapeststubbe

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mums....... Det gör inget om kakan spricker då den rullas, bara fint

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispningen.
  2. Hacka nötterna fint eller kör i matberedare, dock ej helt, gott med lite bitar nötter i smeten.
  3. Blanda mjöl, nöthack och siktat kakao.
  4. Vänd ner blandningen i smeten försiktigt utan att röra för mycket.
  5. Bred ut smeten eller spritsa ut smeten i längder bredvid varandra på en bakplåtspappersklädd plåt 30x40 cm
  6. Strö över mandelspånen och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter.
  7. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. För över kakan på galler och låt svalna.
  8. Vispa grädden och häll av spadet från mandarinerna.
  9. Bre grädde på kakan, strö över frukten och rulla kakan till en rulle.
  10. Spritsa över mörk smält choklad.
  11. Garnera med spritsad grädde och mandarinklyftor

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • a-a 2 maj 2013

    Ett säkert om omtyckt recept. Gjort många ggr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.