Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Budapesttårta

En budapestrulle eller budapestbakelse är ett klassiskt kondis-bakverk gjort på en hasselnötsmarängbotten som rullas ihop likt en rulltårta och fylls med grädde och frukt – vanligtvis konserverade mandariner eller bitar av persika eller aprikos. Den ringlas sedan med mörk choklad på toppen och skärs upp i bitar som serveras som bakelser. Det går såklart bra att baka den som en tårta också om man skulle föredra det. Varför inte göra en budapesttårta i långpanna som räcker till hela tjocka släkten när det är dags att bjuda in till kalas nästa gång? Om man råkar vara allergisk mot just hasselnöt går det lika bra att göra budapesttårta med mandel, eller någon annan nöt om man föredrar det!


Sätt ugnen på 175° Hacka nötterna fint. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker, fortsätt att vispa några minuter. Blanda samman nöthacket, vetemjöl, kakao och vänd försiktigt ner det i...

1
3

# Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vipa i sockret, lite i taget. # Finhacka nötterna och blanda dem med mjöl och kakao. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggviteblandningen. # Bred ut smeten...

8
5

Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med ett par droppar ättikssprit. Tillsätt 1 dl av sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank. Riv ner mandelmassan fint och de...

1

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ihop socker och marsanpulver och blanda ner det under vispning i äggvitorna. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över mandelflarn. Grädda...

6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.