Instruktioner
Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med ett par droppar ättikssprit. Tillsätt 1 dl av sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank. Riv ner mandelmassan fint och de malda nötkärnorna. Rör om med jämna mellanrum. Tillsätt det sparade sockret, vetemjöl och snabbmarsän. Rör om. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvispet. Fyll massan en spritspåse med slät sprits. Markera på bakpapper tre fyrkantiga bottnar med sneda hörn, ca 21 x 21 cm. Spritsa ut marängmassan i strängar intill varandra innanför markeringen. Det går även bra att bre ut massan. Grädda bottnarna i 200 grader 12-15 minuter. Låt dem kallna. Vispa grädden och låt frukten rinna av. Lossa bottnarna från bakpappret och lägg samman med grädde och frukt. Spara några mandarinklyftor att garnera med. Smält lite blockchoklad i varmt vattenbad och ringla över tårtan.
måste man ha ättiksspriti bottnarna?