Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buffaloblomkål med potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chicken wings är en trendig rätt, främst i USA. Här får kycklingarna flaxa vidare och ersätts med blomkål i en het sås tillsammans med svalkande potatissallad och smakrik löksås. Yum!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Buffalosås: Smält smöret i mikron eller i en kastrull. Rör ihop smör, pressade vitlöksklyftor, hot sauce, ketchup, lökpulver, chilipulver och salt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär blomkålshuvudet i mindre buketter. Vispa ihop vatten, mjöl och salt till en hyfsat tjock smet. Doppa blomkålsbuketterna i smeten och lägg sedan i en gratängform. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut blomkålen och häll över buffalosåsen. Höj till 225 grader och sätt in blomkålen ytterligare 10-15 minuter eller tills den har fått fint med färg.
  4. Potatissallad: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Skär i klyftor. Gröp ur avokadorna och skär i mindre bitar. Blanda potatis, avokado, klippt smörgåskrasse, citronskal, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  5. Löksås: Blanda ihop yoghurt, riven vitlöksklyfta, klippt gräslök, salt och svartpeppar i en skål.
  6. Servera buffaloblomkålen med löksås och potatissallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.