Chicken wings är en trendig rätt, främst i USA. Här får kycklingarna flaxa vidare och ersätts med blomkål i en het sås tillsammans med svalkande potatissallad och smakrik löksås. Yum!
Instruktioner
- Buffalosås:
Smält smöret i mikron eller i en kastrull. Rör ihop smör, pressade vitlöksklyftor, hot sauce, ketchup, lökpulver, chilipulver och salt.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär blomkålshuvudet i mindre buketter. Vispa ihop vatten, mjöl och salt till en hyfsat tjock smet. Doppa blomkålsbuketterna i smeten och lägg sedan i en gratängform. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut blomkålen och häll över buffalosåsen. Höj till 225 grader och sätt in blomkålen ytterligare 10-15 minuter eller tills den har fått fint med färg.
- Potatissallad:
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Skär i klyftor. Gröp ur avokadorna och skär i mindre bitar. Blanda potatis, avokado, klippt smörgåskrasse, citronskal, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
- Löksås:
Blanda ihop yoghurt, riven vitlöksklyfta, klippt gräslök, salt och svartpeppar i en skål.
- Servera buffaloblomkålen med löksås och potatissallad.
Publicerat den
11 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar