Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buffé "meze"/ Falafel

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Meze: turkiskt smörgåsbord. De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé "meze" är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna och dela ut recepten ....... roligt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lemmykill 20 april 2009

    Gott att lägga i ett pitabröd!

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Gott, väldigt gott, superlativerna räcker ju inte till. 5p.

  • lindath 3 april 2010

    Uuurgoda. Uppskattades av alla:)

  • LenaBE1 12 juni 2013

    Jättegott! Tack för ett mycket gott och enkelt recept och för att jag slipper koriandern som jag inte riktigt gillar. :) Vi åt dom tillsammans med kokt potatis, hemgjord tsatsiki och tomater i klyftor, det blev en jättegod kombo! Dessa kommer jag absolut att laga igen, ev. så provar jag att ha i lite citronskal nästa gång.

  • frele1 4 mars 2015

    God smet! Gick dock inte att forma varken till biffar eller bullar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.