Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buffé "meze"/ Fetafyllda cigarrer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Meze: turkiskt smörgåsbord. De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé "meze" är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna och dela ut recepten ....... roligt och gott! Fyllda cigarrer är ett måste på mezebordet. Man kan laga dem av olika typer av filodeg men även av spring roll deg som är enklare att använda. Du hittar den fryst i utländska butiker.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Halvtina degen i en blöt handduk. Blanda ost, peppar och mynta. Ta loss ett degark (12*12 cm) i taget och låt resten ligga kvar i handduken. Lägg på en sträng fyllning, vik in kortändarna och rulla ihop till en rulle. Pensla kanterna med vatten som ”klister”. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Tänk att röka på så nyttigt vis. 5p.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.