Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgogi

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket god rätt från Korea där man äter med fingrarna för att få den genuina asiatiska känslan. Jag fick detta recept av en kompis som gjort en del av sin militärtjänst (USA) i Korea. De var en av hans favoriträtter från den tiden. Han lagade det dock aldrig själv förrän han långt senare kom till Sverige och hittade ett recept i DN.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i riktigt tunna skivor. Skala, kärna ur och mosa päronen och lägg på köttet som en första marinad, som gör köttet mjukare och lite sötare.
  2. Blanda ingredienserna till sojamarinaden: Häll sojan i en skål tillsammans med sesamoljan. Finhacka en lök, en halv purjolök, vitlöksklyftorna och häll ner i skålen. Tillsätt ingefära, socker och peppar.
  3. Blanda marinaden med köttet, lägg i plastpåse och ställ i kylskåpet minst en timme. Skiva två lökar och resten av purjolöken i tunna skivor.
  4. Värm lite matolja i en wok eller släpplättpanna med höga kanter (ganska hög värme). Stek kött och marinad tillsammans med lök och purjolök i små omgångar. Stek hastigt, inte för hårt, rör hela tiden! För över de färdiga omgångarna till en uppläggningsskål. Strö över sesamfrön.
  5. Lossa och skölj salladsbladen hela. Servera med jasminris.
  6. Vid bordet: Ta ett salladsblad, lägg på kött och vik ihop till ett paket (tänk liten koldolme eller vårrulle). Doppa paketet i chilisåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.