Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgur-chili sin carne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vegetarisk rätt man kan bjuda vem som helt på med gott resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det kokande vattnet över bulguren och sätt åt sidan. Rör om ibland medan du förbereder resten.
  2. Skiva löken ganska tunt. Sautera den i en het stekpanna. Pressa i vitlöken. Rör ner spiskummin, oregano och chilipeppar. Fräs några minuter. Rör ihop soyan, tomatpurén, socker och varmt vatten i en kopp. Häll över i pannan och rör om. Tillsätt citronjuicen, svartpepparn och de avrunna bönorna. Tillsätt bulguren och blanda väl. Blir det för tjockt kan du tillsätta mera vatten. Sjud ca 10 minuter. Rör då och då. Servera på ris med en skummande öl och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.