Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgurgratäng med fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en klar favorit hos mig som nästan bara äter vegetariskt. Jag använder ofta grövre bröd till toppingen istället för vitt formbröd. Det går utmärkt att ta vad man råkar ha hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt chili och bulgurgrynen och låt dem bli glansiga. Späd med buljongen och koka färdigt.
  2. Toppingen: Mixa bröd, olja, parmesan och timjan till en smulig massa. När bulguren är färdig rör ned soltorkade tomater, oliver och körsbärstomater. Smaka av.
  3. Varva blandningen med smulad fetaost i en smord ugnsform. Strö över toppingen och grädda i 225 grader tills ytan har fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • staccato 3 maj 2010

    Aningen salt, annars väldigt gott! Buljong, oliver och fetaosten bidrar ju alla till sältan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.