Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgurpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En nyttig och annorlunda paj av bulgur, köttfärs, morot, valnötter, lök och ägg. Måste provas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp bulgur på medelvärme omkring 15 minuter. Sila av dem och lägg dem i en bunke. Fräs under tiden finhackad lök under omrörning i smör tills den blivit genomskinlig. Tillsätt köttfärs, fräs ytterligare ca 3 minuter under omrörning.
  2. Blanda i råriven morot, fräs alltsammans ytterligare 1 minut och tag därefter pannan från plattan. Vispa upp ägg i en skål.
  3. Blanda bulgur, vispade ägg, ströbröd, grovhackade valnötskärnor, bakpulver, svartpeppar, riven ost, mjöl, köttfärsblandningen och salt. Rör om.
  4. Häll smeten i en smord kakform eller pajform, grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Servera pajen med en grönsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.