Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgursallad med frukt och grönsaker

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En sval bulgursallad med kassler, frukter och grönsaker serverat med en honungsdressing. Riktigt gott och skönt mättande en sådan här sommardag - inte alls mastigt och tungt. Söt, syrlig och fräsch sallad. Går säkert att variera med andra frukter och andra grönsaker, men allt detta passade bra ihop och de behövdes inte mer. Nästa gång jag lagar detta tillsätter jag nog lite cayennepeppar till dressingen, skulle nog bli jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fyra skåror runtom granatäpplet och ta bort skalet. Använd fingrarna för att försiktigt få ut kärnorna. Lägg dem i botten av en bunke. Ta ut kärnan ur nektarinen och skär i små bitar. Skär gurkan i slantar och skär haricots vertsen på mitten. Skär salladen i relativt små bitar. Lägg allt i bunken och under tiden du gör allt annat så tinar haricots vertsen.
  2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen och använd buljongtärning istället för att salta. Ta av från plattan och låt svalna.
  3. Ta bort kanten på kasslern och ta även bort fettet. Skär i fyrkantiga små bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek kasslern tills den har fin yta. Tillsätt rätt mycket vitpeppar och låt steka med en stund. Salta behövs inte pga att kassler redan är ganska salt.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av.
  5. Blanda kassler, bulgur och grönsaksblandning och lägg upp på ett fat. Servera dressingen bredvid. Maten ska vara ganska sval, dock inte kylskåpskall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.