- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En enkel, kall sommarrätt. Perfekt till pick-nicken!
Instruktioner
- Börja med att skiva löken i små skivor.
Koka upp saltat vatten till bulguren enligt förpackningen. Tillsätt kycklingfonden/buljongen, löken och bulguren och låt koka på svag värme i ca 12 min(kolla förpackningen).
- Skär kycklingen i tärningar och tomaterna i halvor eller klyftor, beroende på storlek.
Stek tomaterna i en torr, stor stekpanna på medelhög värme i några minuter, tills de börjat mjukna. Salta och peppra efter behag. (Tillsätt lite vatten om tomaterna fastnar)
- Häll över bulgur- och lökblandningen i stekpannan, utan att hälla av något vatten innan. Rör ihop med tomaterna och låt puttra ihop någon minut.
Häll över bulgursalladen i en bunke och blanda i kycklingen.
- Ställ in i kylen och låt svalna. Ju längre den får stå desto godare blir salladen.
Publicerat den
8 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar