Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgursallad med kyckling, lök och stekta tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En enkel, kall sommarrätt. Perfekt till pick-nicken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skiva löken i små skivor. Koka upp saltat vatten till bulguren enligt förpackningen. Tillsätt kycklingfonden/buljongen, löken och bulguren och låt koka på svag värme i ca 12 min(kolla förpackningen).
  2. Skär kycklingen i tärningar och tomaterna i halvor eller klyftor, beroende på storlek. Stek tomaterna i en torr, stor stekpanna på medelhög värme i några minuter, tills de börjat mjukna. Salta och peppra efter behag. (Tillsätt lite vatten om tomaterna fastnar)
  3. Häll över bulgur- och lökblandningen i stekpannan, utan att hälla av något vatten innan. Rör ihop med tomaterna och låt puttra ihop någon minut. Häll över bulgursalladen i en bunke och blanda i kycklingen.
  4. Ställ in i kylen och låt svalna. Ju längre den får stå desto godare blir salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.