Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgursallad med linser och fetaost (Båtmat)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bulgurgryn kokar snabbt och det gör också röda linser. När de svalnat blandas de med grönsaker och dressing. Servera i en skål på klipporna och njut av kvällssolen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Blanda ned bulgurgrynen och låt dem koka under lock ca 10 minuter. Ta av från värmen och låt dem svalna. Koka linserna i vatten under lock ca 8 minuter. Häll av vattnet och låt linserna svalna.
  2. Blanda bulgur och linser i en skål med persilja, mynta, lök och tomater. Rör samman olja, citron, salt och peppar och blanda ned i salladen. Skär fetaost i bitar och blanda ned den försiktigt, så att den inte blir mosig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AnnieValt 15 augusti 2011

    En mycket god blandning även när man inte är på sjön. =). Vi åt detta med ett gott surdegsbröd och det kommer att stå på vårat middagsbord igen. Vi använde färsk mynta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.