Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgursallad med lufttorkad skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bulgur är krossat vete som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 min. Häll av buljongen. Blanda ner haricots verts i bulguren. Lägg på locket och låt stå ca 5 min.
  2. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna.
  3. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst.
  4. Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing. Servera salladen med dressing och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.