Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgursallad med tre sorters melon och rökt kalkon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En somrig sallad som är perfekt att äta varma dagar. Passar bra som lunch på stranden. Självklart går det bra att byta ut bulgur mot andra gryn som couscous eller quinoa. Smakar också bra med pasta, t ex fjärilar eller skruvar. Jag gillar kombinationen av honungsmelon, vattenmelon och nätmelon, men visst går det bra att kombinera de melonsorter man tycker bäst om. Solroskärnorna gör salladen extra god och smakrik. Även där kan man variera och använda t ex pinjenötter eller pumpakärnor, allt efter smak och tycke :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgur med vatten och salt enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Skölj ruccolan noga och låt den rinna av. Blanda ruccola och avsvalnad bulgur och lägg på ett fat. Skala och dela rödlöken på mitten, skär tunna skivor och strö dem över salladen. Ta bort kärnor och skal från honungs-/vatten- och nätmelonen och skär i bitar. Fördela melonen över salladen. Skär fetaosten i bitar eller smula den över salladen. Strö över oliver och solroskärnor. Gör rullar av kalkonskivorna och lägg dem runt fatet.
  3. Servera med din favoritdressing och en skiva bröd, gärna grovt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bikbok 9 januari 2013

    Hej Tack för ett toppenrecept! Så otroligt gott. Full pott :) 5*

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.